Foto Portfolio

“Wimper en wenkbrauwharen verlies”

 

 

"Wimper en wenkbrauwharen verlies"

Door ziekte, medicatie en bepaalde aandoeningen kunnen mensen hum wimper en wenkbrauwharen  tijdelijk of voorgoed verliezen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn Alopecia areata, pleksgewijze kaalheid (auto-immuun ziekte), door Chemotherapie bij behandeling van kanker, Trichotillomanie, uit trekken van de haren (een psychische aandoening).

Thea Cuperus lijdt zelf al ruim 13 jaar aan Alopecia areata universalis, wat betekent algehele haaruitval. Op sommige plekken van het lichaam is dat eens niet zo erg, zoals bijvoorbeeld oksels en onderbenen!

Maar op het hoofd en in het gelaat is dat een heel gemis, zij heeft dan ook gekozen voor het dragen van een haarwerk wat natuurlijk wel erg wennen was want het is nooit echt zoals het eigen haar.

Het begon bij Thea als peuter van 3 jaar als alopecia areata, kleine kale plekken op het hoofd, haar moeder camoufleerde dat door zoveel mogelijk het lange haar in een staart te laten dragen en het haar over de plekjes te kammen. De plekjes groeide weer dicht, terwijl elders op het hoofd weer nieuwe ontstonden. Op 11 jarige leeftijd is het haar kort geknipt en groeide alle plekken dicht.

Thea heeft het geluk  gehad dat tijdens haar pubertijd geen nieuwe plekken ontstonden en kon genieten van een mooie bos haar.

Echter op haar 20ste begonnen de eerste plekken weer uit te vallen en werd steeds erger en camoufleerde deze eerst door het dragen van allerlei petten. Maar met 22 jaar werd het zo erg dat er alleen nog een paar plekken met haar waren. Toen dus de (moeilijke) keuze voor een haarwerk, maar uiteindelijk vele soorten en kleuren gedragen.

Tot haar 35ste waren er jaren bij met terugkerend eigen haar en kon dan ook weer een poosje zonder haarwerk, er bleven dan wel altijd kleine plekjes die zij dan soms camoufleerde met make-up.

Met 35 jaar kreeg Thea een miskraam en verloor al snel daarna haar wenkbrauwen, 1 jaar later helaas een 2de miskraam en verloor snel daarna haar wimpers. Met net 37 jaar weer zwanger en uiteindelijk na 9 maanden een geweldige zoon gekregen.

Wel is zij tijdens deze zwangerschap en kort daarna al haar lichaamshaar verloren (Alopecia areata universalis), maar door de geboorte van haar zoon vond zij dit helemaal niet zo erg.

Zij heeft een goed adres voor haar haarwerken gevonden waar zij altijd vriendelijk en goed wordt geholpen en goed naar haar wensen wordt geluisterd, Hairmasters Finkers te Almelo.

Het gemis van de wimpers en wenkbrauwen bleef wel altijd bestaan naast de natuurlijke functies zoals het tegenhouden van zweet en vuildeeltjes ter bescherming van de ogen ook altijd de uiterlijke kenmerken.

Wenkbrauwen en wimpers geven de mens veel gezichtsuitdrukking en maken de mens meer herkenbaar, daardoor heeft Thea  veel uitgeprobeerd en geëxperimenteerd met make-up.

Voor haar wenkbrauwen heeft zij gekozen voor een permanente make-up en dan met de “hairstrokes” techniek, het is alleen wel zo dat door de alopecia er geen pigment meer in de huid zit waardoor de haarstreepjes snel vervagen en Thea dus wel haar wenkbrauwen elke dag iets bijtekent.

Voor haar wimpers heeft zij verschillende methodes ontwikkeld met behulp van oogschaduw, eyeliners en kunstwimpers.

Zij heeft vele merken en make-up soorten uitgeprobeerd en getest op vooral comfortabel en langdurig dragen.

Thea draagt niet elke dag kunstwimpers, maar voor die dagen dat zij  deze wel draagt heeft zij gekozen voor het merk Ardell.

De Fashion Lashes van Ardell zijn plakwimpers van 100% menselijk haar waardoor ze een hele natuurlijke uitstraling hebben. Ze zijn vederlicht zodat je haast niet merkt dat je ze draagt.

De wimpers zijn eventueel in de studio verkrijgbaar.

Thea Cuperus heeft een visagie opleiding gedaan en behaald bij Studio Bellezza met als specialisme wimper en wenkbrauwstyling.

U bent dus bij STUDIO-face*IT in goede handen en bij elke behandeling wordt rekening gehouden met uw wensen en wordt stap voor stap alles met u doorgenomen.

U wordt ontvangen in een rustige privé studio en u zult zich snel op uw gemak voelen.

Wilt u nog meer informatie bel of mail gerust.